Zakłady spożywcze
Rozwiązania i środki czystości
dla zakładów spożywczych
Profesjonalne preparaty. Zaangażowani doradcy. Skuteczne procedury.
Rozwiązania VOIGT dla segmentu FOOD oparte są o profesjonalne koncentraty oraz procedury mycia i utrzymania czystości. Dopasowujemy je tak, by były proste do wdrożenia i gwarantowały zgodność z normami prawnymi i sanitarnymi. Cykliczne szkolenia i profilaktyczne serwisy stanowią narzędzie do ciągłego doskonalenia i monitorowania procesów mycia.
- Nieodpłatny audyt obiektowy analizujący potrzeby, stan faktyczny i proponowane rozwiązania
- Procedury utrzymania higieny i dokumentację produktową, którą przygotowujemy na podstawie analizy potrzeb i audytu obiektowego
- Technologię utrzymania czystości wspierającą procesy mycia z procedur
- Specjalistyczne systemy dozowania, dobrane do konkretnego zakładu spożywczego
- Montaż i serwis systemów dozowania
- Cykliczne szkolenia i audyty dedykowanego doradcy, który wspiera wdrażanie procedur i czuwanie nad procesem
Profesjonalne środki do dezynfekcji w zakładach spożywczych
Zakłady przetwórcze i produkujące żywność muszą spełniać najwyższe standardy higieniczne na każdym etapie pracy. Nic dziwnego, że osoby odpowiadające za bezpieczeństwo w tego typu instytucjach chętnie sięgają po sprawdzone rozwiązania dostarczane przez specjalistów. Tak właśnie jest w przypadku środków dezynfekujących spod szyldu Voigt. W naszym portfolio zebraliśmy profesjonalne środki do dezynfekcji w zakładach spożywczych umożliwiające utrzymanie obowiązujących norm sanitarnych. Zapewniamy pełen wachlarz detergentów do czyszczenia i odkażania ścian, posadzek, taśm produkcyjnych, myjek oraz sanitariatów. Ofertę uzupełniają obligatoryjne w każdym zakładzie środki do dezynfekcji rąk. Takie kompleksowe podejście pozwala spojrzeć całościowo na temat czystości w punktach przetwarzających pożywnie. Proponowane przez Voigt detergenty usuwają najbardziej uciążliwe plamy i zacieki, wykazują właściwości bakteriobójcze, wirusobójcze i grzybobójcze, a jednocześnie są bezpieczne dla człowieka i neutralne w kontakcie z żywnością.
Voigt – zaufała nam branża przetwórcza
Od trzech dekad projektujemy i tworzymy profesjonalne środki czystości, które umożliwiają pracę tysiącom organizacji i zapewniają bezpieczeństwo ich Klientom. Swoją koncentracją na jakości i innowacji marka Voigt zdobyła uznanie najbardziej wymagających odbiorców – firm z sektora HoReCa, branży spożywczej, instytucji leczniczych oraz placówek oświatowych i punktów zbiorowego żywienia. Z naszych rozwiązań korzystają przedsiębiorcy, dla których czystość i bezpieczeństwo są warunkami koniecznymi od prowadzenia działalności. Niezmiennie od lat pomagamy im wypełniać wyśrubowane standardy i ambitne normy higieniczne. Nasze środki łączą w sobie dwa arcyważne wymiary, jeśli mowa o utrzymywaniu czystości na masową skalę, czyli skuteczność i efektywność. Ty też możesz dołączyć do grona zadowolonych Klientów ufających polskiej marce Voigt. Zapytaj naszych doradców o środki do dezynfekcji w zakładach spożywczych i wejdź do świata firm, które nie martwią się porządek i bezpieczeństwo.