Profesjonalne Środki Utrzymania Czystości
Zasadniczym czynnikiem wpływającym na efektywne wykonanie zadań związanych z utrzymaniem czystości jest ergonomia pracy.
Prawo szczegółowo reguluje pracę przy komputerze: wysokość krzesła, ułożenie podłokietników czy położenie monitora. A co z osobami odpowiedzialnymi za najczęściej oceniane kryterium hotelu?
Nowe warunki higieniczne wymuszają na hotelach weryfikację procesów utrzymania czystości.
Wzmożone procedury mycia i dezynfekcji powierzchni spowodują wzrost czasu poświęconego na przygotowanie pokoju dla kolejnego gościa. Wraz z opracowywaniem nowych zasad warto zastanowić się jak zwiększać efektywność pracowników służby pięter.
Czy naprawdę jest Ci obojętne co jest w środku?
Coraz śmielej wychodzimy z domu, na zakupy, do galerii handlowej, na siłownię czy do kawiarni. We wszystkich tych miejscach, zgodnie z wymogami prawnymi znajdują się płyny do dezynfekcji rąk.
Proste rozwiązania problemów z myciem w zmywarkach gastronomicznych.
Wpływ na jakość mycia w zmywarce ma wiele czynników, jednocześnie na tyle mało, że można wytypować główne przyczyny, które odpowiadają za 80% negatywnych rezultatów.
Powierzchnie ze stali nierdzewnej charakteryzuje odporność na korozję oraz reakcje chemiczne.
W ramach systemu HACCP oraz norm prawnych wymaga się stosowania tego materiału w przemyśle spożywczym do powierzchni mających kontakt z żywnością.
8 prostych zasad utrzymania higieny hotelu praktykowanych każdego dnia.
Czy można zaproponować świeże spojrzenie na kwestię utrzymania higieny hotelu w czasach zarazy?
Usuwanie śladów po kawie, herbacie, winie, sokach owocowych i tuszu, czekoladzie oraz napojach energetycznych.
Szybki przewodnik odplamiania.